Zagen

Wij worden als zaagspecialist voornamelijk ingezet in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Afhankelijk van het te verrichten zaagwerk en de steensoort, zetten wij diverse specialistische zaagmachines in.

Zaagtechniek

De meeste steensoorten worden droog gezaagd met stofafzuiging. Door deze manier van zagen, wordt indien mogelijk wateroverlast voorkomen. MBI steen, kalkzandsteen harde persing (basalt steen) en beton worden met water gezaagd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van waterafzuiging.

Toepassingen beton- en steenzagen

Zagen in beton en steen wordt toegepast voor het maken van sparingen in vloer, wand, en plafond voor onder andere:

  • kozijnen
  • doorgangen (t.b.v. aanbouw, keuken of andere ruimtes)
  • dilatatievoegen
  • sleuven
  • convectorputten
  • trapgaten *
 

Trapgaten zagen

Het zagen van een trapgat is specialistenwerk. Wanneer u besluit om een trapgat te laten zagen, is het verstandig om u vooraf te laten informeren door een deskundige. U kunt daarvoor uiteraard kunt bij MR Betonboringen terecht. Voor het zagen van trapgaten passen we verschillende methoden toe:

 

Hele vloer doorzagen

Rondom het trapgat wordt de hele vloer doorgezaagd, waarna het blok door een kraan omhoog kan worden gehesen. Deze manier van zagen is alleen mogelijk indien het dak open is voor bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden of het plaatsen van een dakkapel.

Trapgat in blokken uitzagen

Het trapgat wordt in blokken uitgezaagd, waarna deze kunnen worden afgevoerd, eventueel met behulp van een takel. Deze oplossing is kostbaarder, aangezien er meer zaagmeters moeten worden gemaakt. Het voordeel van deze methode is wel dat er relatief weinig stof bij vrijkomt.

Trapgat rondom inzagen

Het trapgat wordt rondom ingezaagd en het blok wordt kapot gehakt. Bij deze manier van zagen komt een grote hoeveelheid stof vrij.

 

 

Voor alle genoemde methoden geldt dat MR Betonboringen de vloer aan de onderzijde stevig afstempelt en de werkplek zorgvuldig afplakt, alvorens met de werkzaamheden te beginnen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zagen? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Onze projecten

Een greep uit de door ons gerealiseerde projecten:

 

boren beton zwijndrecht
link icon

Zagen en boren

doorbraak frezen
link icon

Doorbraak frezen

vacuum boren sportveld
link icon

Vacuum boren

boren brunssum
link icon

Buiten boren

waterpas boren
link icon

Waterpas boren

trapgat zagen
link icon

Trapgat zagen

Ook voor particulieren!

Wij boren, zagen, frezen en slopen ook voor particulieren. Wij kunnen u van dienst bij het maken van sparingen en het aanbrengen van sleuven in vloer, wand, fundering en plafond voor o.a.: kabeldoorvoer, ventilatie, afzuigkappen, openhaarden, CV-installaties, riolering, elektra- en waterleidingen, vloerverwarming, kozijnen, dilatatievoegen, convectorputten en trapgaten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.